keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Kiitos Myanmar!


Juuri kun opin olemaan Myanmarissa, pitää lentää pois. Tämä todellakin on mukava maa. Sateenvarjokin, sellainen reilunkokoinen, tarjotaan mukaan jos lähtee sateella kävelylle. Sellaista palvelua ei saa kambodzalaisessa hotellissa, vaikka molemmissa maissa ollaankin tavattoman ystävällisiä ja auttavaisia.



Viisisataa vuotta vanhassa kuninkaan palatsissa Bagossa käydessäni saatoin hiukan edes tajuat miten upea menneisyys tällä maalla, ja Kaakkois-Aasian vanhoilla kuningaskunnilla oli. Kuvassa oleva kuninkaan palatsi ei tällaisena ole säilynyt 500 vuotta, vaan se on uudelleenrakennettu. Lentokentällä oleva kuva kertoo myös upeasta menneisyydestä.

Aasian uutiskanavilla keskitytään ensi sunnuntain vaaleihin Myanmarissa. Puolet maan kansasta on naisia, mutta nykyisessä parlamentissa naisilla on vain 5%:n osuus. Siksipä Aung San Suu Kyi on erityisen tärkeä henkilö. Tässä taksissa on hänen kuvansa yhdessä isänsä edesmenneen kenraali Aung Sanin kanssa (kansallisen demokraattisen puoleen lipun vieressä pieni kuva). Aung San auttoi elinaikanaan (1915-1947) Myanmaria itsenäistymään Iso-Britannian vallasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti